Blogg

Förbud mot ojämställda löner – nyhet som piggar upp

Hej januari!

Ny månad, ny vecka – nytt år till och med. Känner du tillförsikt? Hopp? Eller är det lika grått inne som utanför fönstret?

Här kommer en liten nyhet som skapade hopp i min luttrade själ.

Island, jämställdhetens föregångsland var först med att börja individualisera föräldraledigheten. De körde tre delar. En del till mor, en del till far och en del att göra som en önskade med. Nu har Island lagstiftat om förbud mot ojämställda löner. Trots att Island ska vara bäst i världen på att låta bli att underbetala kvinnor är löneskillnaden ändå hela sjutton procent.

– Det är dags att vi gör något radikalt åt den här frågan. Jämlika rättigheter är mänskliga rättigheter, säger Islands social- och jämlikhetsminister Thorsteinn Viglundsson. (SVT Nyheter.)

Både regeringen och oppositionen står bakom löneskillnadslagen som inkluderar etnisk härkomst, religion, sexualitet och funktionalitet, utöver kön och beräknas träda i kraft 2020. Lagen ska tillämpas som så att företag måste bevisa att de inte lönediskriminerar med hjälp av att certifikat. Lyckas företaget inte kan de bötfällas.

Sådana här enkelt tillämpbara och konkreta åtgärder har en förmåga att sprida sig. Kom igen Sverige –  ja hela världen för all del – härma Island nu. Lagstiftning funkar på många plan, skickar signaler om vad vi värderar i vårt gemensamma samhällsbygge. Minns lagen om barnaga. Och politiker – våga lagstifta!